top of page

Linda's leverskylning


Så er 6 dages forberedelse kulmineret med den faktiske lever skylning og endnu engang kom der en del galdesten ud.

 

De første 6 dage er lette nok. Det eneste jeg skal gøre, er at drikke 1. liter æblejuice om dagen udover at være velovervejet ift. min indtagelse af mad og drikke. At være velovervejet betyder at jeg ikke bør spise noget af animalsk oprindelse overhovedet og det jeg drikker, skal have stuetemperatur eller være varmt.

 

I løbet af 6. dagen spidser det lidt mere til. Efter frokost, spiser jeg ikke mere. Jeg må drikke vand og først på aftenen starter forløbet at blive mere intenst. To gange med et par timers mellemrum drikker jeg et glas vand tilsat Epsom salt og det er det jeg mener med det spidser til….

 

Lige før sengetid, blander jeg friskpresset grapesaft med olivenolie og får deraf et stort glas ”juice”. Det drikker jeg uden pause og helst uden at kaste op og så går jeg i seng.

 

Hele natten får olien lov til at arbejde med at frigøre galdestenene. Galdegangene har pga. saltet åbnet sig op og dette samarbejde gør at galdestenene løsriver sig og kommer ud med afføringen på 7. dagen.

 

Tidligt om morgenen på 7. dagen, drikker jeg igen vand med Epsom salt – ad to omgange.

Og hvis ikke før, så kommer der her virkelig gang i toiletbesøgene…

Jeg vil sparre jeg for al for mange detaljer men kan dog fortælle, at der denne gang kom ca. 80-100 galdesten. En på størrelse med min tommelfingernegl, nogle på størrelse med en ært (og samme farve), andre lidt større og nogle mindre end et sesamfrø.

 

Jeg har renset min lever ca. 20 gange i alt på denne måde. Første gang jeg gjorde det, flød der 1000 eller flere galdesten og dengang blev jeg ved 13-14 gange i træk for at få alle galdesten væk.

 

Nu gør jeg det for vedligehold – lidt ligesom vi tager bilen på værksted og får den efterset og ordnet – efterset og ordnet for alt det man ikke lige kan se med det blotte øje. Det som med tiden kan bevirke, at din bil ikke kan køre mere.

 

Jeg fik for 16 år siden en leversygdom som hedder HELLP syndrom. Jeg var enorm heldig at overleve og jeg begyndte at undersøge hvorfor det ramte mig, og hvad jeg selv kunne gøre for at passe bedre på mig selv, selvom jeg på papiret gjorde alt det rigtige.

 

Jeg konkluderede, at jeg skulle rense min lever efter at have talt med en kræftsyg, som havde gjort netop dette.

 

Som I ved er jeg uddannet i yoga og den ene gren af yoga’en er yin. Her arbejder vi med meridian baner, deres tilknytning og betydning for vores organer, mentale helbred og fysiologiske tilstand.

 

Jeg startede leverskylninger pga. min lever, altså organet. Det jeg finder ud af undervejs er, at jeg ved at udsætte mig selv for disse leverskylninger, påvirker mig selv på mange flere planer end jeg havde troet muligt.

 

En dag vågnede jeg og oplevede glæde, så snart jeg slog øjnene op. Jeg havde aldrig tænkt, at jeg ikke var glad, tværtimod, men der var altså noget her, jeg ikke var opmærksom på. Og det var helt fantastisk. Sikke en forskel der alligevel var og det er da sådan jeg vil have det – jeg vil da være glad og jeg er blevet langt bedre til at sige skidt pyt, til at tilgive og forstå - jeg er blevet et bedre menneske.

 

Derudover forsvandt min eksem og det samme gjorde de kæmpe bumser jeg indimellem fik af umiddelbart uforklarlige årsager.

 

Jeg vil ikke lyve og sige at det er dejligt at leverskylle. Jeg synes, det er hårdt. Mange af jer der kender mig og bliver undervist af mig ved, at min tilgang til undervisningen, såvel som til livet er, at nogle gange gør det ondt og nogle gange skal vi skubbe og rykke vores grænser – for at kunne lære at udholde mere og for at blive stærkere i vores yoga praksis, at blive sunder. Vi skal selv tage vare på os selv, vi skal selv gøre en indsats - vi skal lære at rejse os op istedetfor at sætte os ned, når det bliver svært. Og dette gælder både fysisk og mentalt.


Dette forløb afsluttes med en tarmskylning idag onsdag. Detaljerne vil jeg sparre jer for men tarmskylningen er yderst vigtig, da der kan sætte sig galdesten fast opad tarmvæggen. Kommer de ikke væk, kan der opstå enormt ubehag.

 

Jeg er taknemmelig for at jeg for år tilbage mødte Lisbeth som fortalte om hendes eget forløb og hendes leverskylninger.

 

Det har gjort, at jeg i dag er et andet sted end for 16 år siden.

 

Jeg er sundere og rask - det gælder fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Og i live.  


På denne rejse og udvikling har jeg fulgt vejledningen i bogen: "Elsk din lever og lev længere" af Andreas Moritz. 

 

 

 

 

 

30 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Ayurveda

Comments


bottom of page