top of page

Dejlig blomkåls ret inspireret af det mellemøstlige køkken og en ferie i Canada…

Jeg synes, det er skønt at smage mad fra alverdens lande og derfor nød jeg virkelig denne ret med mellemøstlige rødder, da jeg var i Canada.

I øvrigt helt fantastisk at være i Vancouver i British Columbia og opleve et multikulturelt samfund som virkelig respekterer og anerkender hinandens forskelligheder.Ingredienser:

½ blomkål i mundrette bidder

En lille håndfuld dadler skåret i mindre stykker

Ca. 20-30 gram smeltet smør

En håndfuld hakkede blandede krydderurter

Spidskommen

Salt og peber

Fremgangsmåde:


  • Når du har skyllet blomkålen godt, så skær/pluk det i mundrette bidder.

  • Smelt derefter smørret, tilsæt salt og peber og hæld det udover blomkålen som du har lagt i et ovnfast fad med bagepapir.

  • Bag i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Måske lidt mere eller lidt mindre – afhængig af om du ønsker at der er ”bid” i blomkålen eller ikke….

  • Hold øje med blomkålen og læg evt. et stykke folie over efter et stykke tid, hvis du ikke ønsker at det får mere farve.

  • Mens din blomkål er i ovnen, hakker du dine urter og blander dem sammen med noget græsk yoghurt/kefir/creme fraiche (hvad du lige har). Krydder med salt og peber og mest vigtigt, tilsæt den aromatiske spidskommen.

  • Når din blomkål er færdig, vender du det med dine mindre stykker dadler og vupti, så har du en lækker mættende ret.


Blomkål indeholder masser af mineraler og vitaminer. Også masser af fibre, akkurat som dadlerne og det er vældig godt for vores fordøjelse og for vores mætheds følelse.


Uhmmmm…..urter – jeg kan slet ikke få nok af dem. De dufter himmelsk, er smukke, smager dejligt og så er de fyldte med antioxidanter. Antioxidanterne bekæmper skadelige stoffer i vores krop, så både vores immunforsvar og vores hud elsker os, når vi guffer løs af disse grønne vitamin- bomber.


Spidskommen reducerer oppustethed og sætter gang i stofskiftet. Derudover har den bare en skøn smag og unik aroma.


Smør er jo ikke supersundt tænker mange, men det indeholder faktisk en lang række stoffer, som er gode for os. Jeg ELSKER smør, men som med alt andet - er det vigtigt at finde balancen. Alt med måde.
93 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Ayurveda

Comments


bottom of page