top of page

Tre simple øvelser for nakken

Har du ondt i kroppen om morgenen, når du skal ud af sengen? Udadtil slår du det måske bare hen som endnu et alderdomstegn? Vi hører fra mange, at det skræmmer dem, at kroppen mere og mere tydeligt fortæller dem, at de bliver ældre. Vi kan ikke trylle og gøre dig yngre, men dét, at vi med garanti kan gøre, er at lave yoga, så hele din krop føles yngre eller rettere, føles som den bedste udgave af sig selv.

Tit når vi i vores undervisning spørger om jeres ønsker, bliver "yoga for nakken" altid nævnt. Mange har stillesiddende arbejde, ofte hvor vi sidder med hovedet bøjet fremefter, time efter time. Vi skal have mere bevægelse ind i vores hverdag, og nedenfor giver vi dig nogle få enkle øvelser. Øvelser som er med til at styrke din nakke og halsmuskler og dermed øger blodgennemstrømningen – det er dét, som afhjælper ondt i nakken, hovedpine og ofte vil skuldrene også kunne mærke en klar forskel.


Vidste du i øvrigt, at hovedet i gennemsnit vejer 5 kg? Så jo mere vi bøjer hovedet nedad/fremad, jo større belastning i nakkehvirvler og rygsøjle..... Så se med nedenunder. Styrk og stræk din nakke og hals - få det meget bedre!


Øvelse 1:

Stil dig med ryggen op ad en væg og lad ansigtet pege ligefrem. Fortsæt med at lade ansigtet pege ligefrem og pres nu bagsiden af hovedet ind mod væggen. Måske bagsiden af hovedet kommer ind og rører væggen og måske ikke. Det, som er vigtigt her, er, at du kan mærke, at du skal arbejde og aktivere dine hals og nakke muskler. Bliv her og tag 5 dybe vejrtrækninger.

Øvelse 2:

Bliv gerne stående ved væggen og knyt din ene hånd og placer den knyttede næve under din hage (håndryggen peger væk fra dig). Brug igen muskler i nakke og hals til at presse din hage ned i den knyttede næve OG pres samtidig din knyttede hånd mod hagen. Mærk her hvordan du skal aktivere hals og nakke muskler – vanvittigt vigtigt ifht at styrke og minimere og forhåbentligt helt ophøre med at have smerter i nakken (se foto).


Øvelse 3:

Sæt dig på en stol med dine fodsåler helt nede og røre gulvet. Bring nu afstand mellem dine ben – hvor meget afstand afhænger bl.a. af din maves størrelse eller f.eks. dine hofters smidighed. Måske ½ meters afstand, måske lidt mere – prøv dig frem. Lad nu din overkrop falde ned mellem dine ben – mærk at du slipper musklerne i ryggen, nakken og virkelig lader dit hoved være tungt. Det kan være, at dine arme blot skal have lov at hænge afslappet ned imod gulvet, men hvis du synes, at det bliver for intenst i din ryg, så kan du også lade dine arme være på dine ben. Arme på ben vil gøre strækket i hele din rygsøjle og dine nakkehvirvler mindre intenst. Mærk efter og gerne ”hæng ud” i denne stilling i 10 dybe vejrtrækninger (se foto).Har du brug for meget mere yoga for nakken eller andre steder i kroppen? Du er altid velkommen til at ringe til os, vi tilbyder holdundervisning, firma og privat undervisning for enkelt personer og grupper. Kontakt os for mere info på tlf. 24 20 23 02

62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Ayurveda

Comments


bottom of page